Смарт часовникът – необходимост или излишен аксесоар?

Със сигурност много ваши приятели или познати вече имат смарт часовници. Сигурно сте се чудили дали си струва да си купите и вие. Ако все още не сте сигурни, че тази покупка наистина си заслужава, ще се опитаме да ви помогнем, като ви представим 10 предимства, които това умно устройство ще ви осигури.

10 предимства на смарт часовниците

Винаги точни

Смарт часовникът е свързан с вашия смарт телефон и затова датата и часът са винаги точни до секунда. Не е нужно да се грижите за сверяването на часовника, не е нужно да променяте датата или деня от седмицата. Дори когато връзката с телефона е прекъсната, смарт часовникът ще продължи да показва точно време.

Съобщенията са на един поглед разстояние

Смарт часовниците се свързват с вашия мобилен телефон чрез Bluetooth и чрез специално приложение, инсталирано на телефона. Всички съобщения, които получавате, ще бъдат моментално препратени към смарт часовника и показани на неговия дисплей. Повечето смарт часовници поддържат всички популярни приложения – SMS, Facebook Messenger, Viber, WeChat, Signal и други. Нежното вибриране на устройството на ръката ви, придружено  от дискретен звуков сигнал, ще ви подскаже, че има получено съобщение за вас, което чака да бъде прочетено.

Разговаряте през часовника

Много от смарт часовниците предлагат опцията да синхронизирате контактите си от телефона и да провеждате разговори директно от часовника си! Когато някой приятел ви търси, неговото име ще се изпише на дисплея и можете да приемете обаждането с едно движение на ръката си. Смарт часовниците са оборудвани с висококачествени говорители и микрофон и ще можете да разговаряте без никакви затруднения.

Следите здравните си показатели

Безспорно това е едно от най-важните удобства на смарт часовниците. Почти всички модели разполат с функции за измерване на пулс, кръвно налягане, кислородно съдържание на кръвта, а по-специалните модели дори и с възможност за ЕКГ и измерване на телесната температура. Докато спите, смарт часовникът ще наблюдава дали наистина отпочивате пълноценно и на сутринте ще ви покаже колко време реално сте били напълно отдадени на царството на сънищата. Всички тези параметри могат да бъдат следени в реално време и умното устройство ще ви подскаже веднага, ако засече някакъв проблем, а в изключително критични ситуации, може да се свърже със 112 или с посочен от вас контакт. Все пак не забрявайте, че смарт часовникът не е медицински уред и не му се предовярявайте!

Получавате напомняния

Освен постояният мониторинг на здравните ви показатели, смарт часовникът ще се грижи и за здравословните ви навици. Ще ви напомня, ако се заседите прекалено дълго или ако не сте достигнали дневните си цели по отношение на физическа активност. Всяка ваша крачка през деня ще бъде преброена, за да сте сигурни, че сте изминали заветните няколко хиляди крачки, така необходими за поддържане на оптимална форма. За дамите – смарт часовникът дискретно ще напомни графика на вашия физиологичен цикъл.

Спортни режими

Смарт часовниците разполагат с няколко предварително настроени тренировъчни програми, които ще ви позволят да направите оптимална тренировка за дадения вид спорт.  Най-популярните спортни режими са предназначени за спортове като бягане, плуване, колоездене, бадминтон, футбол, упражнения с тежести, голф, сърфинг и др. За всеки един спорт, смарт часовникът ще следи определени параметри на активността ви, за да сте сигурни, че това, което правите е полезно и правилно.

Слушайте музика

Една от най-полезните фунции е възможността да слушате музика и управлявате музикалния си плеър директно от часовника. Според модела, опциите са най-различни – някои смарт часовници разполагат със собствена карта с памет специално за музика, където можете да заредите любимите си песни и да слушате дори без връзка към телефон или интернет; други устройства се комбинират с удобни безжични слушалки, които после лесно прибирате обратно в корпуса на часовника, а трети разполагат с висококачествени говорители и издръжливи батерии, които превръщат смарт часовника ви в малка мобилна тонколона.

Информирайте се за времето, GPS координати и новини

Само с един поглед към дисплея на часовника можете да получите информация за времето в района, в който се намирате. Освен това, чрез свързаното приложение в телефона ви, смарт часовникът ще получава уведомления за новините, от които се интересувате, ще ги покаже на дисплея и ще ги запази в паметта си, за да ги разгледате по-късно. Повечете модели разполагат с независим GPS приемник, който е от изключителна полза за определяне на правилния маршрут при туристически разходки в планината.

Изглеждат модерно

Смарт часовниците имат уникална визия! Предлагат се в толкова много различни варианти, размери и форми, че какъвто и да е вашия вкус, със сигурност ще откриете модел, който да ви заплени. Корпусът може да бъде с кръгла или правоъгълна форма, каишката – силиконова, кожена или метална, в различни цветове и с различни ефекти. Софтуерът, с който е оборудван смарт часовника позволява дисплея да бъде настроен според вашите предпочитания за цвят и яркост, можете да избирате видът му от десетки преконфигурирани опции или просто да заредите ваша собствена снимка и да направите часовника си напълно уникален.

Достъпна цена

След всичко изброено дотук, сигурно вече си задавате неизбежния въпрос за цената на това умно устройство. И добрата новина е, че можете да откриете смарт часовници в огромен ценови диапазон – има модели на цени от невероятните 25 лв. до цени от близо 1000 лв., че и повече. Но най-предпочитани са моделите, които се предлагат на достъпната цена от около 90 до 130 лв.  и разполагат с почти пълен набор от изброените функции.

… И още

И ако след всичко това, все още не сте сигурни дали такова устройство заслужава своето място на ръката ви, то ще добавим, че освен изброеното, смарт часовникът ще ви помогне също да намерите къде е вашия телефон и да управлявате от дистанция камерата му, а ако ви доскучае, можете да пуснете видео на часовника си или да поиграете на забавната предварително качена игра! И не забрявайте, че всички смарт часовници са водоустойчиви!

В заключение, Смарт часовниците са изключително полезен помощник в забързаното ни ежедневие.  Един аксесоар, с който лесно се свиква и работи. Само не пропускайте да заредите батерията! 😊 Разгледайте най-популярните модели смарт часовници тук!