Трябва ли съвременният мъж да носи ръчен часовник? Три пъти – ДА!

ръчен часовник По време на Първата световна война, на войниците им омръзнало да ровят по джобовете и мешките си, за да открият вездесъщия джобен часовник и да видят колко време остава до часа на атаката. Така постепенно започнали да го носят на гривна на китките си.

Дотогава часовникът, носен на гривна, се е смятал за строго женска мода.

Първоначално възприемано като глупава прищявка, носенето на ръчни часовници от мъжете скоро станало норма, тъй като практичността им значително превъзхождала тази на джобните часовници.

В днешно време, когато за да разберем колко е часа е достатъчно да погледнем мобилния си телефон, екрана на компютъра, на който работим или да хвърлим поглед към таблото на автомобила си, някои хора твърдят, че ръчните часовници стават ненужни и остарели.

Наистина, защо един съвременен мъж трябва да носи часовник на ръката си, когато има толкова много други начини за бърза проверка на времето?

Е, в тази статия ще ви дадем поне 3 причини за всеки съвременен мъж да носи ръчен часовник! 🙂

1. По-удобно е.
Наистина е така! Всъщност, това е най-подходящият начин да се информирате колко е часа. А и показва класа, която днес липсва на много хора… Ако ви се е случвало някой да поглежда телефона си непрекъснато по време на среща или разговор, знаете колко неприятно е чуството. Един бърз дискретен поглед към китката ще свърши много по-добра работа. А и не изисква някакво разучаване на сложни технологии – просто е, бързо, лесно, праткично, дискретно. По-удобно!

2. Ръчните часовници са функционални.
Всеки артикул, вдъхновен от военните, обикновено има широка функционална употреба. Ръчните часовници също.

Ръчни часовници за първи път са използвани през 19 век от военните за синхронизиране на маневри по време на война. Оттогава специализираните часовници се използват в дълбините на океана от водолази и високо в небето от авиатори.

Едно от големите предимства на часовника – особено над смартфона – е колко време ръчният часовник може да работи самостоятелно. Много часовници са направени или за самостоятелно захранване чрез движение, или за използване на малко количество енергия от батерията. Това са години, през които не се изисква никакво поддръжка.

Днес широко разпространени са и часовници с много допълнителни функции в допълнение към основната функция за показване на часа и датата. Такива например са хронографът, който позволява на часовника да функционира като хронометър и “лунната фаза”, което показва лунната фаза. И дори и най-големите почитатели на новите технологии няма да останат разочаровани – вече широко навлизат и “умните” ръчни часовници, на които можем да прочетем имейлите си, да браузваме в интернет и дори да проведем телефонен разговор или да ги използваме вместо кредитна карта.

3. Ръчните часовници демонстрират стил.
По-точно широк набор от различни стилове – класически, делови, спортен, приключенски – които можете да демонстрирате в подходящото време на подходящото място!

Часовникът е форма на себеизразяване, аксесоар показващ отношение на мъже към деня, към мястото и събитието – може да бъде заявка за сериозен бизнес, или демонстация на сила и превъзходство, или покана за приключения и спорт, или дори артистичен щрих – цяла палитра от стилове и характери, в зависимост от вида на часовника.

Намерете часовника, който наистина се откроява от останалите. Така той ще откроява и вас.

А това може и да е началото на дълго приятелство.