Новогодишните обещания – с лесни стъпки към (почти) неизпълнимите цели

новогодишни обещанияСлед бурната новогодишна нощ, през която сме вдигнали десетки наздравици, хапнали сме добре и сме се забавлявали почти до сутринта, идват първите дни на Новата Година, а с тях обикновено и нашият списък с обещания, които сме приготвили за самите себе си. Те са доста сходни за повечето хора и често се повтарят почти всяка година, така че сами можете да прецените колко успешно се изпълняват…

Ще тренирам по-често! Ще огранича шоколада! Ще откажа цигарите! Ще намаля алкохола! Ще чета повече! Ще пестя пари! Ще пътувам!

Познато, нали? Изглежда лесно, просто и изпълнимо. Но ако наистина е така, защо почти винаги се проваляме в изпълнението им? Истината е, че обикновено ние не сме готови на драматични промени в режима си и начина си на живот. А насила е трудно да се изпълни каквото и да е, бързо губим мотивация и оставаме в капана на натоварения си график. Затова, можем да опитаме да променим няколко дребни детайли от ежедневието си, което със сигурност ще ни помогне да се чувстваме и живеем по-добре, а може би дори и да изпълним (някои от) новогодишните си обещания. Ето ги нашите 5 предложения, които се надяваме да ви помогнат да постигнете по-лесно желаните резултати:

1. Запишете списъка с обещанията си на лист хартия и го поставете някъде, където ще го виждате всеки ден. Например, закрепете го с магнитче върху вратата на хладилника си. Според проучванията, по-малко от 10% от хората изпълняват новогодишните си обещания, но от тези, които са си направили труда да запишат списъка и да го сложат на видно място, процентът е близо 35!

2. Пропускайте някои от купоните в петък вечер! Партита са ни нужни, за да се отпуснем след тежката седмица, но не е нужно да го правите всеки петък! Останете си вкъщи! Ще направите уикендите си по-продуктивни, ще имате повече време за разходки, за хобитата си, за спорт, за четене и за приятни занимания у дома. Няма да бъдете изкушавани от бурните компании и многото питиета, ще се наспите нормално и ще спестите пари! А когато все пак сте навън в петък вечер – забавлявайте се на 100%, смейте се и си прекарвайте така добре, че другия уикенд наистина да имате нужда от почивка! 😊

3. Комуникирайте повече с хора, чието мнение обикновено не съвпада с вашето! Да, звучи малко страшничко, но всъщност ще ви помогне да развиете логическото си мислене, да тренирате поведението си в стресови ситуации и да видите различни гледни точки. А току-виж се оказало, че точно вашето мнение е грешното.

4. Освежете гардероба си! Чували сте за „шопинг-терапия“, нали? Е, това наистина работи. Излезте по магазините (или влезте онлайн) и намерете достоен заместник на 5 годишния си пуловер, с който сте снимани вече на повече от 20 снимки, купете си ново палто, подменете бельото в гардероба… Знаете ли, че средно-статистическият британец подменя комплектите бельо, с които разполага само веднъж на цели 7 години! Не бъдете като Джон!

5. Премахнете технологиите от спалнята! Ще спите по-добре, ще живеете по-дълго и ще имате повече приятни моменти с партньора си, ако освободите спалнята си от всички устройства като телефони, таблети, телевизори и т.н. Сложете книга на шкафчето си и четете страница или две преди сън! Инвестирайте в удобен матрак, възглавница и спално бельо. Важно е да се чувствате кралски, когато се оттеглите в спалнята след дългия изморителен ден.

Ще се радваме да споделите с нас какво мислите за тези стъпки и дали те са ви помогнали.

Желаем ви Щастлива Нова 2019 Година!

Tagged , ,